Rocky Road Brownies

Rocky Road Brownies - blir en plåt

Ingredienser:

350 g mjukt smör

6 dl strösocker

3 dl kakao av god kvalitet

1 dl ljus sirap

1/2 tsk salt

6 ekologiska ägg

3 dl vetemjöl

 

Fudgeglasyr:

3 dl vispgrädde

1 dl mjölk

1 dl ljus sirap

400 g mörk kvalitetschoklad 70%

 

Rocky Road Topping

1/2 påse Dumlekola

1 dl pistagenötter

2 dl salta jordnötter

2 nävar mini-marshmallows

 

Gör såhär (själva kakan):

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
  • Rör ner kakao, sirap och salt.
  • Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
  • Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.

Gör såhär (rocky road topping):

  • Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader.
  • Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
  • Bred glasyren över kakan och strö över salta jordnötter, Dumlehalvor, pistagenötter och mini-marshmallows.
  • Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i rutor.
 

Som ni ser hade jag inte på varken jordnötter, marshmallows eller pistagenötter. Detta p.g.a. att dem ska säljas i Lundens caféteria och nötter tål inte alla. Marshmallows hade jag inte på för att...eh...
 
Idag vaknade jag förövrigt upp med detta till frisyr, om man nu kan kalla det frisyr.
 

Kommentera här: