BOVETELIMPA MED APRIKOSER OCH FRÖN

Ingredienser:
 
4 dl dinkel-/vetemjöl
1 dl bovetemjöl
2 dl havregryn
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön (naturella)
1 dl pumpakärnor (naturella)
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 äpple
1 dl torkade aprikoser
1/2 dl honung
4 1/2 dl naturell yoghurt
 
Gör såhär:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Kärna ur, klyfta och skär äpplet i skivor. Klipp/skär aprikoserna i små bitar.
4. Rör ner honung, yoghurt, äpple och aprikoser.
5. Häll smeten i en smord och mjölad brödform eller liknande, ca 30x10 cm. Toppa med frön och havregryn och pudra över lite mjöl.
6. Grädda på nedersta falsen i ca 60 minuter.
7. Ta ut brödet, stjälp upp det på ett galler och låt svalna, gärna under duk.
 
SMASKENS! Och inte nog med det så är det supernyttigt också! Det borde införas i lagen att alla måste baka och äta detta bröd någon gång under deras livstid....

Kommentera här: